Bilgi Bankası
Güneş Enerjisi Santrali (GES) Nedir?

Güneş Enerjisi Santrali (GES) Nedir?

ges santrali nedir

GES güneş santralleri güneşten enerji etmek amacıyla farklı platform ve alanlarda kurulan elektiksel sistemlerdir.

Güneş Enerji Santralleri Faydaları

GES sistemleri hem ekonomik hem de çevre dostu bir enerji üretim sistemidir. Çevresel açıdan hem temiz hem de yenilebilir bir enerji kaynağı olmasından dolayı hava kirliliğinin azaltılmasında oldukça etkindir. Fosil yakıtlarla sağlanan enerjideki gibi Co2, kükürt, karbon monoksit gibi insan sağlığı için zararlı olan maddeler oluşmaz.

Maliyeti diğer sistemlere nazana son derece düşük olmasından dolayı özellikle ekonomik açıdan ölçek farketmeksizin tüm şirketlere büyük avantajlar sağlamaktadır.

Gerek kurulumu gerekse bakımı oldukça kolaydır. Bunun için belli bir zaman diliminin ayrılması yeterlidir. Yüksek elektrik faturalarından şikayetçi olan kurum ve kuruluşlar, mevcut santraller sayesinde daha az fatura ödeyebilirler. GES santralleri bilinenin aksine 4 mevsim boyunca kullanılabilmektedir. Kış aylarında her ne kadar ülkemizde güneş ışığı daha yatay bir açıyla inse de, yine de elektrik üretimi devam etmekte sistemin devamlılığı sağlanmaktadır.

GES Kurulumunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Güneşten enerji üretebilmek için kurulan bu santraller, mutlaka önceden ölçülmüş ve hesaplanmış alanlar üzerine kurulmalıdır. Sistemde kullanılacak olan malzeme ve ekipman üretilmesi istenen KW değerine göre hazırlanmalı, bu değer ise sistemde duyulan enerji ihtiyacına göre belirlenmelidir.

Santraller hem ev, villa, bina gibi küçük ölçekli enerji ihtiyaçları için kurulabileceği gibi, büyük fabrikalar, sanayi siteleri, tarım alanı ve geniş ölçekteki yapılarda da tercih edilebilmektedir. Bundan dolayı ilk olarak kullanım alanına karar vermek gerekmektedir. Aynı zamanda sistemsel anlamda seçimler gerçekleştirilmelidir. 

Güneş Enerji Santralleri Bakımı

GES santralleriyle ilgili en çok merak edilen konular arasında bakım işlemleri gelmektedir. Her zaman yüksek verimli bir sistem çalışması için santrallerin ve panellerin bakımının yapılması belirli aralıklarla yapılması şarttır. Özellikle tarım alanlarında saha ilaçlaması oldukça önemli konular arasındadır. Kablo ve benzeri malzemelerin kemirgenler tarafından zarar görmesini bu şekilde engellemek mümkündür.

Müşteri Hizmetleri MİTOS MÜHENDİSLİK
Ceren B.

Merhaba :)

Yardımcı olmamı ister misiniz?

12:26